Står du med akut rejsediarré?

Er din ferie blevet ødelagt af tynd afføring, mavekneb og skal du på toilet hele tiden. Akut rejsediarré kan ødelægge selv den bedste ferie, men hvordan slipper man egentlig af med det igen? Her kommer der tips til hvad du kan gøre for at få din ferie tilbage igen.

Hvorfor får vi rejse diarré?

Akut diarré på udlandsrejser skyldes oftest at man spiser noget andet mad, end man er vant til. Derfor bliver tarmsystemet udsat for en anden bakterie- og virusflora og en anden hygiejne. Er dit rejsemål Afrika, Asien eller steder hvor madkulturen og hygiejnen en anden, er der en større risiko for at få akut rejsediarré. Du kan også blive smittet af andre med diarré igennem mad, vand og kontakt med hænderne, derfor er det en god idé at have en god håndhygiejne og kun drikke at sine egne vandflasker.

Bekæmp din diarré og få din ferie tilbage

Skulle du alligevel være uheldig og få akut diarré på din ferie er der visse ting, som kan hjælpe på forstoppelse og tynd afføring. Tag på det lokale apotek og spørg dem til råds om hvordan du kan forebygge det, det kan for eksempel være at de har paraghurt, der normalisere din tarmflora. Derudover skal du drikke en masse væske med sukker og lidt salt. Det kan også hjælpe at spise, bananer, knækbrød, kiks, ristet lyst brød, kogte grøntsager eller kogt kylling. Du har måske også hørt det gamle gode husmorråd med at drikke cola og spise saltholdigt mad, kan hjælpe på diarré. Generelt er det en god idé at spise mad der er tilberedt ordenligt og undgå råt mad. Det anbefales også at undgå buffeter, hvor flere mennesker har rørt ved maden eller bestikket. Bliver dine symptomer værre, i form af feber og blod i afføringen, er det en god idé at kontakte lægen, når du kommer hjem.